En smart kommentar

Ip-nummer om Min syn på alkohol och nikotin. Sluta ljug i era kommentarer.
Jag har tråkigt har jag hört och måste lägga mig i den hettande diskussionen (som kanske börjat svalna?)
Att hoppa på någon om grammatiska fel i en så kallad debatt visar på svaghet och brist på argument liksom viljan att trycka ner någon. För det mest förklenande man kan råka ut för är att bli kritiserad över sin grammatik eller stavning. Nej, förhoppningsvis inte. Jag råkar dessutom tycka att Sharlee inte alls har dåliga meningsuppbyggnader eller felaktiga verbform och dyl. men då befinner jag mig också utanför ämnet för vad som faktiskt diskuterades. Att denna diskussion verkar kretsa så mycket kring ett visst ord är i sig beklagligt. Normalt är synonymt till genomsnittligt, vanligt och typiskt vilket i detta sammanhang kan ge upphov till misstolkning men att hetsa upp sig för detta när det är fullt begripligt vad Sharlee faktiskt menar är tokigt och leder ingenstans. Ta inte allt så bokstavligt är ett motto som brukar råda. Att inte kunna läsa mellan raderna är en brist i alla slags sammanhang.

Jag är rätt fascinerad över denna Matildas försök till argumentation. ”Samhället idag är uppbyggt på ett sätt som sätter otrolig press på ungdomar och barn att verka äldre”. Detta var något okänt för mig. Det kan spekuleras i det men jag skulle vilja påstå att anledningen till ungdomars konsumtion av både alkohol och nikotin grundar sig i deras osäkerhet, att de inte vågar sticka ut och att de är dåliga på att stå emot grupptryck. Möjligtvis specifikt i bruket av nikotin då det inte bromsar funktioner så effektiv som alkohol, det finns liksom inget annat motiv för det. Att på grund av samhällets uppbyggnad vilja dricka alkohol för att verka vuxen känns som något som i provokationens stund bara blivit skrivet.

Jag är även lite undrande i vad denna Matilda vill komma fram till genom frågeställningen ”om två år är ”kort tid”, vad är då lång tid?” Kanske att hon vill ha något filosofiskt svar på frågan. Vad är tid egentligen? Och vem är man att säga att någonting är kort eller långt, det måste naturligtvis sättas i jämförelse, eller? Vad har man för olika uppfattningar om tider i både samma och olika sammanhang? Det är intressant om än lite smått onormalt att söka sig så långt ifrån the topic, faktiskt.

Sharlee, det är fruktansvärt tufft att stå fast vid sina åsikter. Jag gillar egentligen inte att stå vid någons sida i olika kontroverser men jag är för less på absolut onödiga försök till nedtryckningar på andra. Att inget vettigt såsom konkret kritik förekommer gör det inte lättare att inte stå på din sida.

Svar: Den här kommentaren gillade jag verkligen! Någon som förstår till 100%. Någon som förstår vad jag vill komma fram till, skönt skönt skönt. Vilken tur att du hade tråkigt och ville kommentera detta inlägg;) Och den här ''diskussionen'' är inte speciellt nedlagd. Får positiva/negativa kommentarer när jag skriver om det, men alla publicerar jag så dom ska finnas någonstans i bloggen. Du har i alla fall rätt! Skitroligt:D




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0